tiistai 18. lokakuuta 2016

Helmineulepipo & tuubihuivi (Ohje)

Hiljaiselon jälkeen on hyvä jatkaa pitkästä aikaa neuleohjeella! Syksyn mittaan olen innostunut neulomaan helmineuleesta jos jonkinmoista neuletta. Erityisesti tämä pipomalli ihastutti minua ja näitä on nyt tullut neulottua useammassa eri värissä ja koossa omalle ja siskon lapselle.

Idea pipoon lähti oikeastaan siitä, kun huomasin ruokakaupassa asioidessani, että Novitalle on tullut 100% merinovillainen ja pehmoinen Baby Wool-lanka ja pakkohan sitä oli sitten muutama kerä ottaa kokeiluun. Koitin ensin löytää hyvää ohjetta vastaavaan pipoon netistä, mutta en löytänyt ihan mieleistäni, joten päädyin sitten tähän yksinkertaiseen omaan malliin leveällä resorilla ja erivärisellä tupsulla. Resori on tehty kaksinkertaisella langalla, jotta on tarpeeksi jämäkkä ja suojaa näin ollen paremmin myös korvia.















Helmineulepipon ohje
Päänympärys: 46/48cm (50/52cm) 53cm-> aikuisen pää
Lanka: Novita Baby Wool 50g (vajaa 100g) vajaa 100g
Puikkosuositus: nro 3 sukkapuikot tai oman käsialan mukaan
Helmineule: 1.krs: *1o, 1n* toista koko kerroksen ajan. 2.krs: *1n, 1o* toista koko kerroksen ajan. Neulo vuorotellen kerroksia 1 ja 2.

Luo kaksinkertaisella langalla 80(88)100 s ja jaa ne neljälle puikolle. Neulo 2o 2 n resoria 7(8)8cm ja jatka tämän jälkeen yhdellä langalla helmineuleena kunnes pipon korkeus on 18(19)20cm ja olet viimeksi neulonut kerroksen 2.
Aloita kavennukset:
1.krs: Neulo 3 o yhteen ja jatka seuraavilla 5(5)7 silmukalla helmineuletta. Toista näin koko kerroksen ajan.
2.krs: Neulo helmineuleen 2.kerros välikerrokseksi.
3.krs: Neulo 3 o yhteen ja jatka seuraavilla 3(3)5 silmukalla helmineuletta. Toista näin koko kerroksen ajan.
4.krs: Neulo helmineuleen 2.kerros välikerrokseksi.
5.krs:  Neulo 3 o yhteen ja jatka seuraavilla 1(1)3 silmukalla helmineuletta. Toista näin koko kerroksen ajan.
53cm pipossa neulo vielä krs:t 6. ja 7.:
6.krs: Neulo helmineuleen 2.kerros välikerrokseksi.
7.krs: Neulo 3 o yhteen ja jatka seuraavilla 1 silmukalla helmineuletta. Toista näin koko kerroksen ajan.
Vedä lanka silmukoiden läpi. Päättele langat. Viimeistele tekemällä haluamasi värinen tupsu ja kiinnittämällä se pipoon. Höyrytä työ kevyesti.

Helmineuletuubihuivi
Koko: huivin ympärysmitta on noin 220cm
Lanka: Novita Baby Wool 100g
Puikkosuositus: 3,5 pyöröpuikko tai oman käsialan mukaan

Luo 180 s ja neulo suljettuna neuleena helmineuletta n. 17cm. Päättele silmukat nostamalla edellisen yli. Päättele langat ja höyrytä työ kevyesti.



Pipojen koot ovat noin kokoja ja minun käsialallani vastaavat suunnilleen ohjeen kokoja. Jos tuntuu, ettet tiedä, minkä kokoista kannattaisi aloittaa. Kyselkää ihmeessä tarkemmin! Huivi on melko väljää onesize kokoa tarkoituksella, koska meillä tykätään käyttää tuubihuivia hupun päällä kaksin kerroin. Tämä pituus menee kaksinkerroin ainakin meidän kohta kolmevuotiaalle toppatakinkin päälle helposti ilman että puristaa tai kiristää.

Toivottavasti näistä ohjeista on iloa jollekin :) Jos joku näitä kokeilee, olisi mukava nähdä kuvia töistänne. Linkataa siis ihmeessä kommenttiboksiin tai tägätkää instassa @rumpalinaiti niin pääsen ihastelemaan töitänne :) Muutenkin päivittelen blogia hissukseen, joten jos tykkää seurailla meikäläisen neuletöitä hiukan tiheämmällä tahdilla, voipi rumpalin äitiä kurkkailla myös instan puolella täältä!


6 kommenttia:

  1. Onpas kivoja, taitaa kummityttö saada jouluna tommosen pipon! Kiitokset ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla 😊 Tämä tulee nopsasti pukinkonttiin!

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta, täällä valmistui juuri pikkuneidille pipo :) Olin samasta langasta tehnyt aiemmin jo muutamat tumput, niin nyt tuli hyvä pari niille :)

    VastaaPoista
  3. Hei. Voisiko pipo osankin neuloa kaksinkertaisella langalla? jättäisin pipon muutenkin aavistuksen matalammaksi 5v pojan toiveesta jolle pipoa teen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisin, että onnistuu! Mut voipi olla et kantsii vähentää silmukoita siinä tapauksessa hiukan :) jos koitat niin kerro, miten onnistuu :)

      Poista

Kiitos kommentistasi<3